علم اقتصاد چیست
علم اقتصاد چیست و نقش آن در توسعه

تعریف نقش برنامه ریزی مالی در پیشبرد اهداف

نقش برنامه ریزی مالی برنامه ریزی است که برای یک دوره بلند مدت اعمال می شود. به منظور دستیابی به سودهای مالی بر اساس کسب بازدهی بیشتر می کند.

نقش برنامه ریزی مالی برنامه ریزی است که برای یک دوره بلند مدت اعمال می شود. به منظور دستیابی به سودهای مالی بر اساس کسب بازدهی بیشتر می کند.

نقش برنامه ریزی مالی (به انگلیسی: Financial Planning) برنامه ریزی است که برای یک دوره بلند مدت اعمال می شود. به منظور دستیابی به سودهای مالی بر اساس کسب بازدهی بیشتر از ارزش دارایی ها، با افزایش رشد سهم بازار آنها، برنامه ریزی مالی به عنوان فعالیتی تعریف می شود که به تصمیم گیری مربوط به نحوه مدیریت افراد کمک می کند.
حقوق مالی و برنامه ریزی مالی شامل مجموعه ای از جنبه هاست که مهمترین آنها تهیه بودجه مالی، برنامه ریزی مالیات، پس انداز پول و غیره است. تعریف دیگر برنامه ریزی مالی، تهیه برنامه ای است که به مدیریت سرمایه و امور مالی با پیوند دادن آن به تهیه بودجه مالی کمک می کند.

اهداف و نقش برنامه ریزی مالی

تعریف نقش برنامه ریزی مالی در پیشبرد اهداف
تعریف نقش برنامه ریزی مالی در پیشبرد اهداف

نقش برنامه ریزی مالی برای دستیابی به دو هدف است:

  • تضمین تامین پول : هدف اولیه و اول نقش برنامه ریزی مالی است. داشتن پول کافی در شرکت مهم است. به منظور انجام بسیاری از فعالیت ها و وظایف از جمله به دست آوردن دارایی های بلند مدت، پوشش هزینه های روزانه و اطمینان از در دسترس بودن تامین مالی به موقع.
  • عدم استفاده و اتلاف بی مورد منابع شرکت: هدف دوم برنامه ریزی مالی است که مربوط به تامین مالی بیش از حد منابع می باشد که مشابه کمبود یا عدم کفایت پول است و در صورت مازاد مالی، اعمال خوب مهم است. برنامه ریزی برای سرمایه گذاری این منابع مالی؛ با بهره‌گیری از آن به بهترین شکل ممکن و پرهیز از اتلاف آن که ممکن است ضرر مالی زیادی برای شرکت به همراه داشته باشد، برنامه‌ریزی مالی تسهیلات در بازه زمانی کوتاه یا طولانی اعمال می‌شود.
    برنامه ریزی مالی بلند مدت بر مخارج سرمایه متمرکز است و برنامه های مالی کوتاه مدت را بودجه می نامند و شامل برنامه خاصی در کار است که برای یک سال مالی یا کمتر تهیه می شود.

اهمیت برنامه ریزی مالی

برنامه ریزی مالی مناسب یکی از ابزارهای موفقیت پروژه های تجاری است و اهمیت آن شامل نکات زیر است:

  • حفظ وجوه: ارزیابی برنامه ریزی مالی برای نیازهای مناسب در هنگام برخورد با پول است که به جلوگیری از هدر رفت و اتلاف آن در موارد مازاد سرمایه کمک می کند.
  • کمک به انتخاب ساختار سرمایه مناسب: با مشارکت در تنظیم وجوه از منابع متنوع و استفاده در دوره های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت. برنامه ریزی مالی برای استفاده از منابع مالی در زمان های مناسب ضروری است.
    از آنجایی که وجوه بلندمدت از دارندگان اوراق قرضه و سهامداران اخذ می شود، وجوه میان مدت از موسسات مالی و وجوه کوتاه مدت وجوه خصوصی در بانک های تجاری است.
  • کمک به تامین مالی پروژه‌ها: توسعه برنامه‌ ریزی مالی برای یک طرح تامین مالی است که به تعیین نحوه استفاده از وجوه خصوصی در پروژه‌ ها کمک می‌کند، که مبتنی بر مقایسه بین پیشنهادهای مختلف برای سرمایه‌ گذاری است.
  • مشارکت در فعالیت‌های عملیاتی: نقش برنامه‌ریزی مالی در دستیابی به موفقیت یا شکست عملکردهای بنگاه‌ها مانند توزیع و تولید در حین اجرای کسب و کار. با تکیه بر تصمیمات مالی صحیح که تأمین مالی و عملیات مناسب را تضمین می کند.
  • تقویت کنترل مالی: ارائه برنامه ریزی مالی به عنوان مبنایی که به بررسی فعالیت های مالی کمک می کند. به منظور مقایسه درآمدهای واقعی و برآوردی، با هزینه های برآورد شده و واقعی.
  • کمک به اجتناب از بحران های تجاری: وسیله ای برای برنامه ریزی مالی است که به بنگاه ها کمک می کند. به منظور دور زدن یا اجتناب از بحران ها و غافلگیری که بر محیط کار تأثیر منفی می گذارد .
  • پیوند بین حال و آینده : ارائه پیگیری نیازهای جاری وجوه شرکت، با الزامات مورد انتظار در آینده. با تنظیم مجموعه ای از انتظارات و برنامه هایی که به دنبال حمایت از رشد و توسعه فروش شرکت است.

 

مراحل برنامه ریزی مالی

علم اقتصاد چیست
علم اقتصاد چیست و نقش آن در توسعه

نقش برنامه ریزی مالی به اعمال مجموعه ای از مراحل بستگی دارد:

  • تعیین روابط بین مشتریان و برنامه ریزان: اولین مرحله از مراحل برنامه ریزی مالی است و به نقش برنامه ریز مالی در مستندسازی کلیه خدماتی که به مشتریان ارائه می شود بستگی دارد که به تقویت توافق بین مالی برنامه ریز و مشتری در مورد نحوه تصمیم گیری کمک می کند.
  • جمع آوری داده های خصوصی مشتریان: نقش برنامه ریز مالی در به دست آوردن داده های مناسب و خصوصی در مورد هر مشتری است. که به تعیین وضعیت مالی همه مشتریان، ماهیت نگرش ریسک پذیر و اهداف شخصی آنها کمک می کند.
  • ارزیابی وضعیت مالی مشتریان: مرحله سوم برنامه ریزی مالی است و به تحلیل اطلاعات خصوصی مشتریان بستگی دارد. به منظور ارزیابی شرایط مالی آنها و تعیین کارهایی که برای دستیابی به اهداف باید انجام شود، این ارزیابی شامل تجزیه و تحلیل دارایی های مالی، بدهی ها و هزینه ها، سرمایه گذاری ها یا الزامات مالیاتی مشتری است.
  • ارائه توصیه‌ ها یا جایگزین‌ هایی برای برنامه‌ ریزی مالی: ارائه توصیه‌های برنامه‌ریزی مالی است که به پرداختن به اهداف ویژه مشتریان کمک می‌کند. با تکیه بر اطلاعات آنها، که به ارائه کمک به برنامه ریز مالی کمک می کند. به طوری که بتواند توصیه هایی را بررسی کند که به مشتری اجازه می دهد تصمیمات درستی بگیرد.
  • اجرای توصیه های مربوط به برنامه ریزی مالی: مرحله ماقبل آخر نقش برنامه ریزی مالی است که در آن توافق بین برنامه ریز مالی و مشتری در مسیر اجرای توصیه ها حاصل می شود. این امکان برای برنامه ریز وجود دارد که این توصیه ها را به مشتری آموزش دهد و سپس روند اجرا را با او هماهنگ کند.
  • توصیه های نظارتی برای برنامه ریزی مالی: آخرین مرحله برنامه ریزی مالی است. از طریق آن، توافقی بین مشتری و برنامه‌ریز مالی برای اعمال کنترل بر اجرای اهداف، چه از طریق مشتری یا برنامه‌ریز مالی، حاصل می‌شود.

عوامل موثر بر برنامه ریزی

عوامل متعددی بر برنامه ریزی مالی تأثیر می گذارد که مهمترین آنها عبارتند از:

  • عوامل انسانی: عوامل مرتبط با افراد درون موسسات هستند و تاثیر آن ها به اعمال مجموعه ای از مسائل بستگی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
    • گزیده ای از نیروی انسانی واجد شرایط با صلاحیت و مناسب تجربه برای اطمینان از دستیابی به اهداف مورد نیاز است.
    • ارائه آموزش هایی که به حمایت از مهارت ها و دانش کارکنان کمک می کند.
  • عوامل فنی: ترکیبی از نقش برنامه ریزی مالی و تکنیک های فناورانه معاصر است که منجر به افزایش اثربخشی اجرای فعالیت ها، حمایت از کسب سود و کاهش میزان هزینه ها و زیان ها می شود.
پویا محمدی
سلام پویا هستم در زمینه امورات گمرکی مربوط به واردات و صادرات کالا و ترخیص کالا فعالیت می‌کنم. سعی میکنم با مقالات جدید در زمینه تجارت به شما کمک کنم.