شیشه یکی از مفیدترین موادی است که انسان می تواند از آن بهره مند شود. به اشکال مختلف مانند ساخت تار عنکبوت ساخته می شود. ممکن است مانند خمیر یا به صورت آینه تلسکوپ بزرگ با وزن چندین تن ساخته شود. گاهی اوقات فعالین صنعت تولید شیشه، این محصول را قوی تر از فولاد یا ضعیف تر از کاغذ می سازند و شیشه را می توان با افزودن مواد شیمیایی مختلف به هر رنگی تولید نمود.
شیشه از چه چیزی ساخته شده است؟
صنعت تولید شیشه به مواد اولیه نیاز دارد مواد اولیه ای که در صنعت شیشه استفاده می شود به دو بخش اصلی تقسیم می شوند:
- مواد اولیه
سیلیس یا ماسه: سیلیس از ماسه بدون ناخالصی که حاوی 80 درصد اکسید سیلیکون است گرفته می شود. مواد اساسی آن ترکیبات سدیم یا اکسید سدیم است. که با کاهش نقطه ذوب به تشکیل شیشه کمک می کند.
از جمله مواد اولیه مورد استفاده در ساخت شیشه نیز می توان به دولومیت و آهک اشاره کرد. که اکسید کلسیم به افزایش سختی شیشه کمک می کند.
همچنین بوراکس که حاوی اکسید سدیم و اکسید بور است؛ مفید بودن آن در کاهش ضریب آن است. از انبساط شیشه، زیرا شیشه حاوی نسبت زیادی اکسید بور است، وقتی در معرض گرمای ناگهانی قرار می گیرد نمی شکند.
- مواد فرعی
در صنعت تولید شیشه موادی هستند که برای بهبود کیفیت آن به شیشه اضافه می شوند. مانند مواد رنگی و موادی که ذوب را تسریع می کنند، مانند اکسید سرب، اکسید باریم و اکسید تیتانیوم.
نحوه ساخت شیشه در صنعت تولید شیشه
فرآیند تولید ابتدا با تهیه مواد اولیه به صورت پودر یا گرانول شروع می شود تا با نسبت های مشخص با یکدیگر مخلوط شوند.
سپس مخلوط در دمای بالا وارد کوره می شود و ذوب ماسه اتفاق می افتد، سپس کربنات سدیم اضافه می شود تا نقطه ذوب کاهش یابد.
واکنشی بین ماسه و کربنات سدیم رخ می دهد و به دلیل حل شدن در آب، سیلیکات سدیم را تشکیل می دهد که به آب شیشه معروف است.
بنابراین سنگ آهک را تا زمانی که مخلوطی از سیلیکات سدیم و کلسیم تشکیل شود به آن اضافه می کنند و در برابر آب مقاوم می شود.
ممکن است مواد شیمیایی به مخلوط اضافه شود تا رنگ سبزی مانند اکسید کروم یا اکسید کبالت اضافه شود تا رنگ آبی در شیشه به دست آید.
سپس مذاب شیشه خنک می شود تا در دمای مورد نیاز به مرحله شکل گیری برسد این مرحله یا با دمیدن و شکل دادن با دست و ریختن مذاب در قالب و دمیدن با دهانه یا دمنده و با استفاده از فرم دهی خودکار با دمیدن خودکار انجام می شود. پس از ریختهگری و طی این فرآیند مذاب حرارت خود را خیلی سریع از دست میدهد.
بنابراین فرآیند شکلدهی در سریعترین زمان ممکن انجام میشود.
پس از اتمام فرآیند شکل دهی، شیشه به آرامی و به تدریج خنک می شود تا از ترک خوردن و ترک خوردن شیشه جلوگیری شود. زیرا نقاط ضعیف شیشه به دلیل تغییر ناگهانی دما است.
در صنعت تولید شیشه، ظروف شیشه ای را در کوره سرد شده در دمای بین 400 تا 600 درجه سانتیگراد قرار می دهند. تا به تدریج سرد شود سپس ظروف شیشه ای را برای پرداخت، طبقه بندی و برش از کوره خارج می کنند.
روش های خرید انبوه شیشه
خرید انبوه این محصول از طریق مراکز صنعت تولید شیشه در داخل و خارج کشور صورت می گیرد. به همین واسطه نیز می توان گفت: انواع شیشه هایی که در داخل کشور امکان تولید را دار می باشند. از طریق همین مراکز قابل تامین هستند.
اما انواع شیشه هایی که صرفا شرایط تولید آنها در خارج کشور وجود دارد؛ به واسطه واردات انواع شیشه تامین می شوند.
4 دیدگاه