روش های سرمایه گذاری با پول کم
روش های سرمایه گذاری با پول کم

انواع دیدگاه اقتصادی، تعاریف و جزئیات

انواع دیدگاه اقتصادی مجموع‌ ای از مطالعات است که مراحل انسانی مورد استفاده در جستجو و کشف قوانین اقتصادی را دنبال می‌ کند.

انواع دیدگاه اقتصادی مجموع‌ ای از مطالعات است که مراحل انسانی مورد استفاده در جستجو و کشف قوانین اقتصادی را دنبال می‌ کند.

انواع دیدگاه اقتصادی (به انگلیسی: Economic Thought) مجموعه‌ای از مطالعات است که مراحل انسانی مورد استفاده در جستجو و کشف قوانین اقتصادی را دنبال می‌کند. با مطالعه تحقیقات و نظرات دانشمندان درباره پدیده‌های مادی اقتصاد، از دوران بدوی تا دوران یونان و روم، تا عصر اروپایی و عصر جدید؛ جایی که همه این دوران پایه ها و مطالعاتی را شکل دادند که منجر به تأسیس و پیدایش علم اقتصاد شد.

توسعه انواع دیدگاه اقتصادی

انواع اندیشه اقتصادی
انواع دیدگاه اقتصادی

درک و فهم علم اقتصاد و ماهیت آن بدون اطلاع از تاریخ آن ممکن نیست، همانطور که تاریخ اندیشه اقتصادی یک حوزه فکری گسترده در بین بسیاری از مردم نبوده است . حقیقت بیانگر آن است که همه اندیشه‌ های اقتصاد با تولید مکانی و زمانی خود پیوند دارند و نمی‌توان آنها را دارای حیات خاص و جدا از واقعیت دانست. در مورد زندگی عادی در ارتباط با جهان است که این ایده ها در توضیح علاقه مند و فقط به عنوان توسعه شاهدان جهان، بنابراین بیش از حد کند انواع دیدگاه اقتصادی توسعه طوری که می تواند اهمیت خود را حفظ، توسعه آن منوط به تأثیرپذیری از ایده های ناشی از مکاتب اقتصادی بود. بنابراین، این تحول را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:

اندیشه اقتصادی بدوی

اندیشه اقتصادی بدوی در پیوند با پیدایش اولین تمدن های باستانی مانند هند، یونان، روم و چین تا رسیدن به تمدن عرب و ظهور بسیاری از فیلسوفان و متفکران متعلق به این تمدن ها، مانند ارسطو در تمدن یونانی و ابن خلدون در تمدن عرب. اقتصادی که در قرون چهاردهم و هفدهم میلادی پدیدار شد، همانهایی هستند که در ایجاد قواعد اقتصاد و نیز شکل دادن به نظریه های جهان و جهان نقش داشته اند. متفکر عرب ابن خلدونیک نوع کارآفرینی اقتصادی؛ از آنجایی که بسیاری از نظریه های او در مورد اقتصاد به طور گسترده در اروپا شناخته شده نبودند، سپس هر دو مکتب طبیعی و تجاری مشتاق بودند چندین مفهوم و اصطلاح اقتصادی را اضافه کنند. که منجر به ظهور اقتصاد ملی و سرمایه داری در اروپا شد.

انتشار کتاب «ثروت ملل» دانشمند، متفکر و فیلسوف اقتصادی، آدام اسمیت، به ترویج علم اقتصاد به عنوان یکی از علوم کمک کرد. جایی که این کتاب مشتاق شناسایی عوامل تولیدی است که در سرمایه ، نیروی کار و زمین نشان داده می شود و نشان می دهد که این عوامل اصلی اساس ثروت ملت ها هستند، همانطور که اسمیت می بیند که سیستم اقتصادی ایده آل به عنوان بازار خود تنظیم شناخته می شود. زیرا مشتاق است تا تمام نیازهای افراد را به صورت خودکار تامین کند و بازار را به عنوان کمکی به تشویق افراد به کار برای دستیابی به نیازهایشان توصیف کرد. که منجر به رسیدن به بهترین منفعت برای جامعه می شود.

اندیشه اقتصادی مارکسیستی

پیدایش مرحله اندیشه اقتصادی مارکسیستی به اندیشه های مارکس فیلسوف و متفکر بازمی گردد . در مواردی که او نگران نبود مالکیت فردی بر دارایی و عناصر تولیدی بود. از طریق تلاش طبقه کارگر برای شورش علیه طبقه مالکان و کسانی که عوامل تولید را کنترل می کنند ، دولتی که بر اساس اندیشه های مارکس و انقلاب کارگری ایجاد خواهد شد، دولت دیکتاتوری پرولتاریا نام گرفت. اقتصاد و جامعه آن به ضرورت دستیابی به عدالت و برابری افراد در منابع اقتصادی توجه دارد و این امر به استقرار اندیشه کمونیستی دامن زد.

با گذشت زمان، اندیشه اقتصادی مارکسیستی و به طور کلی مارکسیسم در همه جنبه های خود افت محسوسی را شاهد بود. در جایی که تفکر مارکسیستی در اثر ناآگاهی در آن و کودتاهایی که در اوایل دهه شصت قرن بیستم رخ داد به فراموشی سپرده شد، مارکسیسم شاهد کودتا بود که یکی از مهمترین نتایج آن سقوط اتحاد جماهیر شوروی بود.

اندیشه اقتصادی کینزی

اساس اندیشه اقتصادی کینزی بر نظریه جان کینز متفکر و اقتصاددان استوار بود. جایی که او علاقه مند به مطالعه هر دو بخش دولتی و خصوصی اقتصاد بود که از نظر اقتصادی به عنوان اقتصاد مختلط شناخته می شود. ایده های اقتصادی کینز با ایده های اقتصاد بازار آزاد متفاوت بود. جایی که او مداخله کشورها را در طیف وسیعی از زمینه‌های اقتصادی تشویق کرد و از طریق نظریه خود مشاهده کرد که همه گرایش‌های اقتصاد کلان به شناسایی رفتار فردی در اقتصاد خرد کمک می‌کنند، مطابق با دیدگاه‌های متفکران اقتصاد کلاسیک در مورد تأثیر اقتصاد خرد. تقاضا برای کالاها و تمایز آن نقش مهمی در رکود اقتصادی ایفا کرد. اعتقاد بر این است که دولت ها برای مبارزه با افسردگی و بیکاری به تقاضای کل وابسته هستند.

این باور در مرحله ظهور رکود بزرگ گسترش یافت که اقتصاد طبق اصل اقتصاددانان کلاسیک به نام دست نامرئی به اشتغال کلی طبیعی تمایل ندارد و نظریه مدرن اشتغال با نظریه کلاسیک موافق نیست. تئوری دستیابی به تعادل در تولید خود در ارتباط با وجود تورم و بیکاری . بنابراین، طبق انواع دیدگاه اقتصادی کینزی، اشتغال کل دائمی نیست.

اهمیت مطالعه انواع دیدگاه اقتصادی

انواع دیدگاه اقتصادی
انواع دیدگاه اقتصادی

اهمیت مطالعه اندیشه اقتصادی و تاریخچه آن به کیفیت و ماهیت نظرات متفکران اقتصادی مربوط می شود. این امر باعث شد که آنها به چند گروه تقسیم شوند، گروهی از آنها نیازی به مطالعه اندیشه اقتصادی و تاریخ آن نمی بینند. زیرا حاوی خطاهای فراوانی است، در حالی که گروهی دیگر معتقدند اقتصاد تنها با مطالعه تاریخ آن قابل درک است. بنابراین، اهمیت مطالعه اندیشه اقتصادی را می‌توان به صورت زیر خلاصه کرد:

  • ماهیت ارتباط ایده های اقتصادی با دوران باستان را بشناسید.
  • درک مبانی منشاء و خاستگاه های اقتصاد .
  • شناخت نقش اندیشه اقتصادی در ساختن و آماده سازی نظام های سیاسی و اقتصادی کشورها.
  • توانایی مقایسه ایده های مختلف اقتصادی؛ که به دستیابی به قضاوت های متعادل کمک می کند.
پویا محمدی
سلام پویا هستم در زمینه امورات گمرکی مربوط به واردات و صادرات کالا و ترخیص کالا فعالیت می‌کنم. سعی میکنم با مقالات جدید در زمینه تجارت به شما کمک کنم.