تعریف بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن
تعریف بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن

تعریف انواع بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن

از نظر زبانی، تعریف انواع بازار در اقتصاد به معنای محلی که اجناس و خدمات برای خرید و فروش آنجا هستند. از نظر فنی محل ملاقات دو طرف است.

از نظر زبانی، تعریف انواع بازار در اقتصاد به معنای محلی که اجناس و خدمات برای خرید و فروش آنجا هستند. از نظر فنی محل ملاقات دو طرف است.

از نظر زبانی، تعریف انواع بازار در اقتصاد به معنای محلی است که اجناس و خدمات برای خرید و فروش به آنجا آورده می شود. از نظر فنی به محل ملاقات دو طرف گفته می شود. یکی از آنها به فروش کالاها و محصولات خاص یا ارائه خدمات مربوط می شود و دیگری برای خرید این کالاها و خدمات در نظر گرفته شده است. بازار به محلی که در آن اوراق بهادار معامله می شود، تعریف می شود، بنابراین به آن بازار سهام می گویند.

تعریف انواع بازار در اقتصاد

تعریف بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن
تعریف انواع بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن

تعریف بازار در علم اقتصاد با تعریف کلی مرتبط با محل فروش کالا و خدمات متفاوت است، زیرا از نظر اقتصادی به عنوان مجموعه ای از معاملات خرید و فروش کالاها و شکل گیری قیمت آنها بر اساس تعداد بی شماری از کالاها تعریف می شود. تصمیمات، زیرا این تصمیمات به دو عامل اصلی که با هم کار می کنند بستگی دارد که به شرح زیر است:

  • طرف تولید کننده کالا: کسی است که قیمت عرضه را در بازار کنترل می کند.
  • مصرف کننده کالا: که به نوبه خود قیمت تقاضا را در بازار کنترل می کند.

محدوده جغرافیایی ماهیت تعریف بازار در اقتصاد را تعیین می کند، زیرا اگر اقتصاد روستایی باشد یا اقتصاد در سطح یک کشور یا در سطح اقتصادی یک منطقه خاص یا در سطح اقتصاد بین المللی باشد متفاوت است.

 

تعریف انواع بازار در کسب و کار های اقتصادی

تعریف بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن
تعریف بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن

انواع بازار در حوزه کسب و کار به عنوان گروه هایی از افراد یا سازمان ها تعریف می شود که گروهی از مشتریان بالفعل و بالقوه برای کالاها و خدمات ارائه شده توسط تجار را تشکیل می دهند، زیرا این گروه ها به یک یا چند دسته از دسته های زیر تقسیم می شوند: جغرافیایی، جمعیتی. دسته بندی اجتماعی-اقتصادی، روانی یا رفتاری، یا بخشی.

 

تعریف انواع بازار در اقتصاد نهادی جدید

بازار از منظر اقتصادی نهادی جدید به عنوان مکانیزم عمل یا نوعی نهاد موجود با هدف تسهیل مبادله، هماهنگی و تخصیص منابع، کالاها و خدمات بین خریداران و فروشندگان و بین تولیدکنندگان، واسطه ها تعریف می شود. مصرف کنندگان، این بازارها ممکن است یک نهاد ناقص و ماهیت رقابتی باشند، بسیار کارآمد است، به طوری که هماهنگی مؤثری را برای مکانیسم بازار فراهم می کند. توسعه کسب و کار را تشویق می کند و به دنبال دستیابی به اهداف اقتصادی در سطح گسترده تر است. کاهش هزینه ها و ریسک های انجام معاملات.

 

عناصر پایه بازار

مجموعه ای از عناصر مکمل یکدیگر برای شکل گیری بازار مورد نیاز است به شرح زیر:

  • خریداران: آن دسته از افرادی هستند که انتظار دارند خواسته ها و نیازهای خود را در بازار برآورده کنند.
  • قدرت خرید: انگیزه اصلی است که خواسته ها و نیازهای خریداران را به تقاضای مؤثر تبدیل می کند.
  • فروشندگان: در تعریف انواع بازار در اقتصاد، آن دسته از افرادی هستند که کالاها و خدمات خود را عرضه می کنند و در ازای آن انتظار دارند که بازدهی مادی داشته باشند، به طوری که این بازده درآمد لازم برای پوشش هزینه های تولید و کسب سود را فراهم می کند.
  • وسایل ارتباطی: باید وسایل ارتباطی بین خریداران و فروشندگان وجود داشته باشد که به نوبه خود کالاها و خدمات ارائه شده برای فروش را ارائه دهند.
  • تعادل در دانش: وجود و تداوم بازار مستلزم آن است که با پرهیز از مخفی نگه داشتن اطلاعات مربوطه در فرآیند خرید، تعادل دانش بین خریداران و فروشندگان وجود داشته باشد تا طرف مقابل در معرض بهره برداری جزئی قرار نگیرد.
  • وسیله مبادله: وسیله ای برای تسهیل فرآیند مبادله بین دو طرف است. مانند پول نقد، کارت اعتباری و غیره.
  • پرداخت معوق: خدماتی است که توسط بازار به خریدار ارائه می شود که به خریدار امکان پرداخت را می دهد.
  • نظام حقوقی: هدف نظام حقوقی حمایت در معاملاتی است که بین فروشنده و خریدار انجام می شود و این قوانین شامل قانون مدنی مانند قراردادها یا حقوق جزا مانند قوانین ضد سرقت می شود.
  • سیستم مالی: هدف سیستم مالی این است که افراد و شرکت ها بتوانند در صورت نیاز وام دریافت کنند یا اگر پول بیشتری از نیاز خود دارند پس انداز کنند.
  • حقوق مالکیت: حقوق مالکیت این حق را برای فروشنده تضمین می کند که کالاها و خدمات خود را بفروشد و این حق را برای خریدار برای خرید نیازهای خود و مالکیت آنچه خریداری کرده است تضمین می کند.

 

انواع بازار در تعریف های اقتصادی

بازار به چند نوع طبقه بندی می شود که به شرح زیر است:

 

بازار سیاه

این یک بازار غیرقانونی است و به معنای بازاری است که معاملات در آن بدون اطلاع مراجع یا سایر نهادهای نظارتی انجام می شود.

 

بازار حراج

بازاری است که افراد زیادی برای خرید و فروش اجناس زیادی در آن جمع می شوند و آنچه که آن را متمایز می کند، مناقصه ای است که بین خریداران انجام می شود. برای ارائه بالاترین قیمت برای کالای ارائه شده، اقلام ارائه شده به بالاترین پیشنهاد فروخته می شود.

 

بازار مالی

جایی است که دو طرف اوراق، ارزها و اوراق قرضه مختلف را مبادله می کنند و این نوع بازار اساس جوامع سرمایه داری است، زیرا منبع تشکیل سرمایه و نقدینگی شرکت ها را فراهم می کند.

 

بازار فیزیکی

مکانی است که خریداران می توانند با فروشندگان ملاقات کنند و در ازای دریافت پول، کالاهای مورد نیاز خود را از آنها خریداری کنند، نمونه هایی از این نوع بازار عبارتند از: مراکز خرید، فروشگاه ها و خرده فروشی ها.

 

بازار نا مشهود در تعریف های اقتصادی

به آن بازار مجازی نیز می گویند و بازاری است که در آن فروشندگان کالاها و خدماتی را به صورت آنلاین عرضه می کنند، بنابراین خریداران نمی توانند آنها را به شکل فیزیکی ببینند یا مستقیماً با فروشنده تعامل داشته باشند. 

 

بازار کالاهای متوسط

بازاری است که برای فروش کالاها به صورت مواد خام تعیین شده است که برای تولید نهایی سایر کالاها استفاده می شود.

 

بازار دانش

گروهی از افراد است که به تبادل اطلاعات و محصولات دانش بنیان می پردازند.

 

انواع بازارهای مالی بر اساس اندازه از گروه هدف؟

اندازه بازار بر اساس تعدادی از عوامل متفاوت است، به عنوان مثال: تعداد فروشندگان و خریداران، کل وجوهی که سالانه در بازار گنجانده می شود. تعدادی از اصطلاحات با توجه به انواع مختلف آن با بازار مرتبط می شود. به اندازه گروه هدف فرآیند بازاریابی بستگی دارد که به شرح زیر است:

  • بازار بالقوه: این بازار تمام افرادی را که علاقه مند به خرید یک محصول و خدمات خاص هستند هدف قرار می دهد.
  • بازار موجود: بخشی از بازار بالقوه، اما افرادی را هدف قرار می دهد که پول کافی برای خرید محصولات و خدمات دارند.
  • بازار موجود واجد شرایط: این بازار برای افرادی است که به بازار موجود مراجعه می کنند، مشروط بر اینکه مجاز به خرید محصولات و خدمات ارائه شده در آن باشند.
  • بازار هدف: بخشی از بازار موجود است، مشروط بر اینکه شرکت آماده خدمت رسانی به افرادی است که به محصولات و خدمات خود مراجعه می کنند.
  • بازار نفوذ: شامل مشتریانی می شود که محصولات و خدمات را از بازار هدف خریداری کرده اند.

 

تعریف ساختارهای انواع بازار در اقتصاد

تعریف بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن
تعریف انواع بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن

4 نوع اصلی ساختار بازار وجود دارد. آنها عبارتند از: بازار رقابت کامل، بازار رقابت انحصاری، بازار انحصاری، و بازار انحصاری کامل، این ساختارها به ویژگی های مختلف بازار اشاره دارد که روابط بین فروشندگان با یکدیگر و بین فروشندگان و خریداران را تعیین می کند. هرگونه رابطه متقابل در بازار از طریق ویژگی های اساسی زیر:

  • کالایی که فروخته می شود یا کالاست یا خدمات.
  • سهولت یا دشواری ورود و خروج از بازار.
  • توزیع سهم بازار بین بزرگترین شرکتها.
  • تعداد شرکت های موجود در بازار
  • تعداد خریداران و نحوه کار آنها با یا علیه فروشندگان برای تعیین قیمت و مقدار.
  • رابطه بین فروشندگان

 

تحقیقات بازار

برخی از آژانس های تخصصی تحقیقات بازار را برای ارائه اطلاعات دقیق و جامع در مورد آن با اهداف زیر انجام می دهند:

  • برنامه ریزی کسب و کار: به تعیین امکان سنجی یک کسب و کار قبل از تخصیص منابع قابل توجه به پروژه کمک می کند.
  • ارائه اطلاعات لازم به بازرگانان در مورد تعدادی از محورهای اصلی در حوزه تجارت مانند: مشتریان بالقوه و فعلی، رقابت و به طور کلی صنعت.
  • چالش های بازاریابی که ممکن است یک کسب و کار با آن مواجه شود را روشن کنید.
  • تعدادی استراتژی مانند: تقسیم بندی بازار و ایجاد هویت برای محصولات یا خدماتی که بدون این تحقیق قابل توسعه نیستند، توسعه دهید.

تحقیقات تعریف انواع بازار در اقتصاد عمدتاً بر اساس موارد زیر است: 

  • جمع آوری، تجزیه و تحلیل و تفسیر اطلاعات بازار.
  • جمع آوری اطلاعات در مورد محصول یا خدماتی که برای فروش در بازار عرضه می شود.
  • جمع آوری اطلاعات در مورد مشتریان گذشته، فعلی و بالقوه یک محصول یا خدمات.
  • ویژگی های تحقیق و عادات هزینه، مکان، رقبا، نیازهای بازار هدف برای کسب و کار و صنعت به عنوان یک کل.
پویا محمدی
سلام پویا هستم در زمینه امورات گمرکی مربوط به واردات و صادرات کالا و ترخیص کالا فعالیت می‌کنم. سعی میکنم با مقالات جدید در زمینه تجارت به شما کمک کنم.