تعریف بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن
تعریف بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن

سیر تحول و اهمیت حسابداری مالی

هنگام بررسی سیر تحول حسابداری مالی به تعریف این موضوع می پردازیم که نقش موثری در کاربرد حسابداری مالی (به انگلیسی: Financial Accounting) دارد

هنگام بررسی سیر تحول حسابداری مالی به تعریف این موضوع می پردازیم که نقش موثری در کاربرد حسابداری مالی (به انگلیسی: Financial Accounting) دارد

هنگام بررسی سیر تحول حسابداری مالی به تعریف این موضوع می پردازیم که نقش موثری در کاربرد آن دارد. حسابداری مالی (به انگلیسی: Financial Accounting) نوعی حسابداری است که به جای تکیه بر تولید، بر استفاده از پول به عنوان وسیله ای برای ارزیابی و اندازه گیری عملکرد اقتصادی درآمدها، بدهی ها و هزینه ها تکیه می کند.

تعریف حسابداری مالی

حسابداری مالی فرآیندی است که طی آن گروهی از تراکنش‌ های مالی که در نتیجه عملیات تجاری در یک دوره زمانی معین خلاصه و ثبت می‌ شوند و این معاملات بر اساس تهیه صورت‌ های مالی برای آنها خلاصه می‌شود و شامل استفاده از ابزارهای مالی می‌شود.
صورتهای مالی مانند صورت سود و زیان و ترازنامه. یکی دیگر از تعریف‌ های حسابداری مالی، حسابداری است که به ارائه گزارش‌های مالی درباره سود، جریان‌های نقدی و بدهی‌های خصوصی در شرکت‌ها می‌پردازد. که به ارائه ابزار اندازه گیری برای سرمایه گذاران و بانک ها کمک می کند. به منظور نظارت بر عملکرد شرکت ها.

سیر تحول و توسعه حسابداری مالی

سیر تحول حسابداری مالی
سیر تحول حسابداری مالی

بسیاری از سازمان‌ ها و اتحادیه‌های خصوصی حسابداری علاقه‌ مند به پیگیری توسعه حسابداری مالی بوده‌ اند که منجر به صدور تحقیقات و مطالعات بسیاری شده است که منجر به شکل‌گیری چارچوب نظری برای توسعه حسابداری مالی شده است. حسابداری تحت تأثیر عوامل متعددی قرار گرفته است که در توسعه آن مؤثر بوده است و این عوامل در طول زمان مهمترین آنها عبارتند از:

  • عوامل آموزشی و فنی: تأثیرات ناشی از پیشرفت فنی و علمی در همه جوامع است و نقش مهم و تأثیرگذاری بر سیستم حسابداری در مؤسسات مختلف داشته است. بین سطح تحصیلات، آموزش حرفه ای و میزان کاربرد سیستم های حسابداری در موسسات رابطه مستقیم وجود داشت. وجود متخصصان در رشته های مختلف حسابداری باعث توسعه کار حسابداری و تأثیر آن بر مدیریت مؤسسات مختلف و نیز فراهم شدن امکان استفاده بهینه از منابع اقتصادی شد. با تنظیم بودجه های مالی تخمین زده شده برای استفاده به عنوان ابزار کنترل و اطمینان از بکارگیری روش های تحلیل مالی با مشارکت حسابداری مالی.
  • عوامل اجتماعی: مجموعه ای از روابط و عادات اجتماعی است که بر سیستم های حسابداری رایج در جوامع تأثیر گذاشته است. از نظر میزان احتیاط و احتیاط در جامعه و ماهیت احساس اجتماعی نسبت به رشته کار حسابداری، علاوه بر مشارکت در تأثیر گروهی از عوامل دیگر بر حسابداری که عبارتند از عوامل سیاسی، اقتصادی و حقوقی است.

اهمیت حسابداری مالی و سیر تحول آن

تعریف بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن
تعریف بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن

سیر تحول حسابداری مالی توسط حسابداری و اهمیت مالی از شرکت های بزرگ در انواع مختلف. زیرا به دستیابی به فواید بسیاری کمک می کند که مهمترین آنها عبارتند از:

  • کمک به سنجش امکان ایجاد شغل برای افراد و ارزیابی دستمزدهای ارائه شده به آنها.
  • مشارکت در توانمندسازی افراد به طور کلی برای ارزیابی وضعیت مالی مؤسسات.
  • افزایش سرمایه گذاری ها با توجه به شرایط سیاسی، اجتماعی و محیطی پیرامون موسسات.
  • کمک به دولت ها در محاسبه مالیات بر ارزش افزوده، مالیات های اخذ شده از شرکت های مختلف و سایر امور مالی.
  • مشارکت در تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری خصوصی در موسسات و افراد؛ برای مقایسه عملکرد گذشته و آینده.
  • ارائه اطلاعاتی که از فرآیند تصمیم گیری برای همه عملیات پشتیبانی می کند.
  • جلوگیری از فعالیت های تقلبی؛ با ارائه کلیه اطلاعات مربوط به دارایی ها ، درآمدها و بدهی ها.

ذینفعان حسابداری مالی

گروهی از افراد از حسابداری مالی در موسسات سود می برند ، از جمله:

  • سرمایه گذاران، چه فعلی و چه جدید، حسابداری مالی به آنها کمک می کند تا ریسک های سرمایه گذاری هایی را که آنها را با تسهیلات مرتبط می کند ارزیابی کنند.
  • صاحبان وام های داخل پایتخت که سازوکار دریافت پول خود را در سررسید آن دنبال می کنند.
  • مشتریان و تامین کنندگان؛ تا بتوانند مدت زمان مورد انتظار برای ادامه فعالیت مؤسسه را تعیین کنند.
  • نهادهای دولتی؛ مانند سازمان مالیاتی که بر وضعیت مالیاتی تسهیلات نظارت دارد.
  • پرسنل در موسسات؛ به منظور پیش بینی مدت زمانی که به کار خود ادامه می دهند.

صورتهای حسابداری مالی

تعریف بازار در اقتصاد و عناصر تاثیر گذار بر آن
سیر تحول حسابداری مالی

حسابداری به طور کلی به وجود صورت های مالی بستگی دارد که به تهیه گزارش های مالی کمک می کند و آنها به سه صورت مالی اساسی تقسیم می شوند:

  • ترازنامه ( به انگلیسی: Balance Sheet) از نظر مالی اصلی است که نام لیست وضعیت مالی نیز گفته می شود و حاوی اطلاعاتی در مورد ثروت مالی شرکت و ارزش دارایی ها، بدهی ها و خصوصی است. حقوق مالکیت در سهامداران، بر اساس ترازنامه برای دستیابی معادله حسابداری عمده است (دارایی = بدهی + حقوق صاحبان سهام). ارزش دارایی های شرکت تنها زمانی می تواند مشخص شود که حقوق مالکیت و تعهدات ناشی از آن مشخص شود و بنابراین ترازنامه به انعکاس رابطه مستقیم بین این عملیات کمک می کند و خلاصه ای از حساب های شرکت در پایان دوره مالی حسابداری است.
  • صورت درآمد ( به انگلیسی: Income Statement) فهرستی است که اطلاعاتی را درنسبت درآمدهای مالی شرکت دردوره زمانی مشخص با تعیین میزان هزینه ها و مخارج مرتبط با درآمد مالی بر اساس درآمدهای خود ارائه می کند. و شامل فروش، و سپس آنها را هر ارزش پولی که انتظار نمی رود از فروش جمع آوری شود. به دلیل استهلاک آن، ارزش هزینه های انجام شده در بهای تمام شده فروش نیز از درآمد خالص کسر می شود. که منجر به رسیدن به سود ناخالص می شود و سپس هزینه های عملیاتی کسر می شود که نتیجه آن به دست آوردن ارزش سود عملیاتی و هزینه های انجام شده بابت مالیات بر درآمد است و سود یا زیان خالص به عنوان یک نکته کلیدی ویژه درج می شود. صورت سود و زیان، پس از کسر هزینه های انجام شده بابت مالیات و بهره.
  • صورت جریان نقدی (به انگلیسی: Cash Flow Statement) فهرستی است که جریان‌ های نقدی را در طول دوره حسابداری بررسی می‌ کند. به برجسته کردن صورت‌ های مالی مربوط به افزایش خالص و کاهش در کل ارزش‌ های نقدی موجود در طول دوره حسابداری کمک می‌کند. صورت جریان وجوه نقد به گروهی از بخش‌ های مختلف تقسیم می‌ شود و شامل فعالیت‌های عملیاتی، تامین مالی و سرمایه‌گذاری می‌شود . اطلاعات این فهرست تمامی جزئیات مربوط به تغییرات در سطح عملیات ویژه در دستیابی به سود یا زیان خالص مندرج در صورت سود و زیان را روشن می‌کند.

 

پویا محمدی
سلام پویا هستم در زمینه امورات گمرکی مربوط به واردات و صادرات کالا و ترخیص کالا فعالیت می‌کنم. سعی میکنم با مقالات جدید در زمینه تجارت به شما کمک کنم.