فنون مصاحبه و مذاکره
فنون مصاحبه و مذاکره

فنون مصاحبه و مذاکره برای عقد قرار داد های تجاری و استخدام

فنون مصاحبه و مذاکره برای عقد قرار داد های تجاری و استخدام شامل راهکارهای عملی برای و تئوری برای انجام بسیاری از مراودات کاری می گردد.

فنون مصاحبه و مذاکره برای عقد قرار داد های تجاری و استخدام شامل راهکارهای عملی برای و تئوری برای انجام بسیاری از مراودات کاری می گردد.

فنون مصاحبه و مذاکره برای عقد قرار داد های تجاری و استخدام شامل راهکارهای عملی برای و تئوری برای انجام بسیاری از مراودات کاری می گردد که بین دو یا چند نفر انجام می شود.

مفهوم مصاحبه

مصاحبه ملاقات رسمی بر اساس یک درخواست یا ارائه یک مورد خاص به فرد مسئول است. مصاحبه تعریف عنوان یک مکالمه است که شامل مجموعه ای از سوالات هدایت به یک فرد به منظور یادگیری در مورد زندگی و تجربه خود. تعریف دیگر مصاحبه این است که آن جلسه ای است که منوط به وجود گفتگو است که از طریق آن داده ها و اطلاعات به دست می آید.

مفهوم مذاکره در فنون مصاحبه و مذاکره

مذاکره (به انگلیسی: Negotiation) کاربرد فرآیند مذاکره بین بیش از یک طرف برای هر یک از آنها و دیدگاه، اهداف و نیازهای اوست و به دنبال مذاکره برای رسیدن به توافق است که به حل و فصل یک موضوع مشترک بین آنها که برای طرفین اهمیت دارد کمک می کند. یا برای کمک به حل یک اختلاف خاص، به عنوان بحثی که به دستیابی به توافق کمک می کند، به مذاکره معروف است . یکی دیگر از تعریف‌ های مذاکره، گفت‌ و گوی مبتنی بر تبادل مجموعه‌ ای از شرایط مربوط به یک توافق یا معامله خاص است، مانند مذاکره خصوصی معاهدات.

فنون مصاحبه و مذاکره

کاربرد هر دو روش مصاحبه و مذاکره در محیط کسب و کار به دستیابی به موفقیت و رسیدن به نتایج مورد نیاز کمک می کند. استفاده از مصاحبه و مذاکره به مجموعه ای از تکنیک های آنها بستگی دارد که اطلاعات زیر در مورد آنها وجود دارد:

تکنیک های مصاحبه

عالی ترین فنون مصاحبه و مذاکره
عالی ترین فنون مصاحبه و مذاکره

موفقیت مصاحبه در دستیابی به اهداف خود به تعدادی تکنیک بستگی دارد که عبارتند از:

  • برنامه ریزی مصاحبه: روشی است که به چند موضوع مهم بستگی دارد که عبارتند از:
    • زمان بندی: زمان کافی برای مصاحبه وجود دارد، در حالی که مدت زمان مساوی برای همه داوطلبان مصاحبه فراهم می شود.
    • خواندن رزومه : وسیله ای است که به آگاهی از شرح وظایف داوطلب برای مصاحبه و مشخصات وی کمک می کند. به منظور شناسایی مواردی که نیاز به توضیح بیشتر دارند.
    • محل مصاحبه: مکانی است که مصاحبه انجام می شود و باید از فضای مناسبی برخوردار باشد و به تمرکز بر روی فرد مصاحبه شونده کمک کند.
  • آماده سازی داوطلبان برای مصاحبه: تکنیک مهمی است که شامل ارائه اطلاعات کافی به داوطلبان در مورد ماهیت، شرایط و تاریخ مصاحبه می شود، همچنین کمک به آنها از طریق موارد زیر مهم است:
    • به داوطلبان در مصاحبه کارت هایی با نام آنها ارائه دهید.
    • توضیح ساختار و مدت مصاحبه.
    • اگر کسی سوالی دارد از نامزدها بپرسید.
  • ساختار مصاحبه: یکی از تکنیک های اصلی است که به بهبود کیفیت و ماهیت مصاحبه کمک می کند. زیرا منجر به موارد زیر می شود:
    • اطمینان حاصل کنید که هیچ چیز مهمی از دست نرود.
    • نحوه سازماندهی زمان مصاحبه را پیگیری کنید.
    • کمک به هماهنگی بین داوطلبان برای مصاحبه.
  • تکنیک های سوال: این نگرانی است که سخنرانی هر داوطلب معادل 70 تا 80 درصد کل زمان مصاحبه را تشکیل می دهد و در دستیابی به هدف اصلی آن کمک می کند. این برای کسب اطلاعات در مورد داوطلب است و در زیر برخی از سوالات مورد استفاده در این تکنیک آمده است:
    • سوالات باز: سوالاتی هستند که به داوطلبان کمک می کند اطلاعاتی را اضافه کنند، نظرات خود را در مورد چیزی بیان کنند و آنها را تشویق به شروع صحبت کنند و اغلب این نوع سوالات با کلمات خاصی مانند چه، چگونه و چرا شروع می شود.
    • سؤالات بسته: سؤالاتی هستند که به وجود پاسخ های احتمالی بستگی دارد و اغلب با بله یا خیر پاسخ داده می شود و این نوع سؤال برای احراز حقایق یا درک ماهیت پاسخ های داوطلبان یا به منظور آماده شدن برای نتیجه گیری مصاحبه و یافتن پاسخ ها مفید است.
  • تکنیک های گوش دادن: علاقه سرپرستان مصاحبه به گوش دادن به نامزدی که با اطلاعات زیادی صحبت می کند. بنابراین مهم است که آن را به خاطر بسپارید و از آن استفاده کنید تا آن را با مهارت های کلیدی مرتبط کنید.

 

تکنیک های مذاکره

فنون مصاحبه و مذاکره
فنون مصاحبه و مذاکره

کاربرد موفقیت آمیز مذاکره بستگی به این دارد که مذاکره کنندگان از مجموعه ای از تکنیک ها استفاده کنند، یعنی:

  • اجرای وظایف مذاکره‌ کننده: یکی از مهم‌ ترین تکنیک‌ های ویژه در فنون مصاحبه و مذاکره است؛ مذاکره کننده باید آماده حضور در میز مذاکره برای شرکت در مذاکره باشد و داشتن اطلاعات در مورد طرفین مهم است. هر یک از طرفین درگیر در مذاکرات، که به شروع روند مذاکره کمک می کند.
  • کاربرد مقیاس اعداد: روشی است که مذاکره کننده به منظور سنجش میزان قدرت بین خود و طرف مقابلش در مذاکره استفاده می کند، نمونه هایی از استفاده از این شماره گذاری قرار دادن گروهی از اعداد از 1 تا 10 و اضافه کردن یک عبارت است. یا توضیحی برای هر عدد، این تکنیک به برخورد مستقیم با طرف مقابل در مذاکره کمک می کند.
  • تمرکز نکردن فقط بر برنده شدن: این تکنیکی است که نشان می دهد مذاکره نوعی رقابت نیست. از آنجایی که یک مذاکره کننده موفق نباید به شکست دادن همتایان خود فکر کند، تعیین اهداف، اجرای رویه های مناسب و انجام اقدامات لازم برای رسیدن به آنها مهم است.
  • تمایل به ارائه چیزی: تکیه بر فعال کردن انعطاف پذیری در مذاکره است. باید درک کرد که مذاکره کنندگان در جریان مذاکره همه چیز را به دست نمی آورند. بنابراین، اطمینان از رسیدگی انعطاف پذیر مهم است، به عنوان مثال، هنگام مذاکره با یک تاجر برای خرید یک محصول خاص، مذاکره کننده باید مایل باشد که قیمت بالاتری برای محصول ارائه دهد.
  • وقفه گرفتن: یکی از تکنیک های مذاکره است که به معنای خروج از اتاق جلسه نیست، بلکه اغلب اوقات مهم است که در طول مذاکره استراحت کنید، به خصوص زمانی که در مذاکرات به بن بست می رسید.
  • روشن کردن تصورات غلط: در میان فنون مصاحبه و مذاکره این  تکنیکی است که به روشن شدن هرگونه تصور غلط کمک می کند. در طول مذاکرات معمولاً چیزی را نمی فهمیم. زیرا همه طرف های مذاکره آنچه را که به یکدیگر می گویند فرض می کنند که ممکن است بین آنها اختلاف نظر ایجاد کند. بنابراین، مهم است که مطمئن شوید که دیدگاه خاص هر یک از طرفین در مورد مذاکره را می‌دانید تا مذاکره‌کننده متوجه شود که چرا از دیدگاه خود به چیزهایی که می‌خواست دست نیافته است.
  • استفاده از هوش هیجانی : تکنیکی است که به مذاکره کننده اجازه می دهد تا احساسات خود را مدیریت کند و همچنین به حل مشکلات کمک می کند.

 

همچنین بخوانید:

تعریف کار و هدف آن در تجارت و اهمیت بالایی که دارد

انواع دستگاه قهوه ساز صنعتی و مدل های مختلف آن

واردات کمک فنر لباسشویی و قطعات آن از کشورهایی نظیر ترکیه

 

پویا محمدی
سلام پویا هستم در زمینه امورات گمرکی مربوط به واردات و صادرات کالا و ترخیص کالا فعالیت می‌کنم. سعی میکنم با مقالات جدید در زمینه تجارت به شما کمک کنم.